Blog

10 sfaturi utile pentru a începe cu o alimentație sănătoasă

Cel mai important lucru este de a lua decizia de a începe să se schimbe unele obiceiuri

De multe ori ritmurile vieții de zi cu zi…

În fiecare zi este un moment bun pentru foto11a face primul pas și de a începe a face modificări în obiceiurile noastre alimentare, pentru a simți mai bine.

Dacă nu știți de unde să începeți, sau credeți că acest lucru este foarte greu, eu îți voi da câteva sfaturi care vă vor ajuta să începe să se schimbe dvs. de alimentare.

Mai întâi trebuie să știți că nu există nici o hrană, care va fi complet în întregime pentru organism, cu excepția laptelui matern pentru copil. Prin urmare, avem nevoie de hrana suficient de variat, pentru a ne asigura un aport nutritional adecvat.

  1. Diverse, nevoia de a consuma tot felul de alimente, de calitate și în cantitatea potrivită, pentru a obține toate substantele nutritive necesare. Produse lactate 2-3 portii pe zi; carne Slaba, carne de roșii 1 portie de 1-2 ori pe săptămână, pește 1 portie de 3-4 ori pe săptămână; cereale (paine, cereale, cereale, orez, paste, cartofi) 4 -6 porții pe zi; legume 2-4 porții pe săptămână, fructe 2 buc pe zi; legume mai mult de 2 portii pe zi; ulei de măsline 3-6 portii pe zi, iar ouăle 3-4 porții pe săptămână.
  2. Ziua 4: cel puțin patru ori pe zi. Mic dejun, prânz, ceai după-amiaza și cină. Dacă a doua zi este suficient de lung, puteți adăuga o gustare, respectând un interval de cel puțin 1 și ½ și nu mai mult de 4 ore.
  3. Cumpara cu înțelepciune: Înainte de a merge la centrul de cumparaturi ar trebui să planifice în timp ce produsele de nevoie și în ce cantitate. Atunci când aleg un produs, verificarea calității se uită, de exemplu, termenul de valabilitate, calitatea ambalajului, calitatea legumelor. Alege cu înțelepciune opțiunile de mai nutritive și în condiții de siguranță pentru tine si familia ta, in afara de oferte și promoții.
  4. Ah, nu uita de micul dejun!: Mic dejun-o portie de mare importanță, deoarece aceasta vă va ajuta să realiza corect cognitivă a activității în condiții de sarcini și în activitatea de zi cu zi.
  5. O cină ușoară: În timpul mesei, încercați să alegeți alimente, care este usor de digerat, cum de legume fierte, supe, pește sau produse lactate, pentru a obține un somn odihnitor.
  6. Pentru a reduce consumul de: Începe-treptat, dacă este necesar – reducerea consumului de alimente și băuturi bogate in calorii, cum băuturi răcoritoare, dulciuri, alcool, acele alimente care contin grasimi margarina, biscuiti, mezeluri, casa și o mulțime de zahăr, cum ar fi înghețată și biscuiți.
  7. Muta: pentru a Face orice fel de activitate fizică moderată zilnic, cel puțin 30 de minute pe zi. Poate fi mersul pe jos, sală de fitness, dans, sau de ceea ce prefera. Corecta nutriție, în conformitate cu tipul de activitate.
  8. Hidratare: hidratarea corectă, ce se poate face cu ajutorul de apă naturală, minerală sau fără gaz. Consumul de apă ar trebui să fie de zi cu zi și nu mai puțin de 2 litri de apă pe zi (echivalentul a 8 pahare).
  9. Consuma nuci: ele Au o contribuție importantă de acizi grași nesaturați și fibre, care ajută la controlul nivelului de trigliceride și colesterol în sânge, și, de asemenea, ajuta la reglarea tranzitului intestinal și scăderea tulburări intestinale. Sunt o sursă extraordinară de vitamina E, cu proprietăți antioxidante, prin urmare, consuma de la 3 la 7 portii pe saptamana de 20-30 de grame (de exemplu, ca aperitiv) este ideal pentru adulți sănătoși, fără obezitatea sau excesul de greutate.
  10. Include mancarea preferata: O dată pe săptămână, puteți activa în farfurie, mâncarea care îți place mai mult. Este recomandat să nu mai mult de 1 portie de alimente pentru dorit.

foto12

Aceste sfaturi sunt destinate pentru adulți, fără patologie, în cazul depunerii de un fel sau de nevoie pentru a face dieta, indică, acționează pe o diplomă de licență în domeniul de alimentare pentru a vă consilia personal, în funcție de caz.

Cel mai important și dificil, este de a lua decizia de a începe a face o schimbare în obiceiurile alimentare. Puteți face acest lucru treptat, cu o schimbare de la o dată, pentru a vă asigura că rămâne în timp. Și nu uitați să faceți acest lucru întotdeauna cu entuziasm și bucurie, căci bine va fi chiar mai mare pentru sănătatea ta de zi cu zi.