Articol

Sfaturi alimentare pentru diabetici

O buna nutritie este un instrument indispensabil pentru gestionarea eficientă a bolii, cum ar fi diabetul zaharat. Dieta pentru diabetici ar trebui să meargă concentrat ajuta la normalizarea nivelului de zahăr în  sânge.

Alimentația sănătoasă este unul dintre cheie în lupta pacientului cu diabet zaharat. Iată câteva sfaturi foarte utile pentru a atinge acest obiectiv:

Pentru a controla nivelul de glucoză în sânge

În caz de contact cu organismul de produse cu un indice glicemic ridicat, în foto9organism creste foarte repede, nivelul de glucoză din sânge și, ca urmare, secreta insulina în cantități mari; celulele nu se pot arde la fel de glucoză și metabolismul grasimilor este activat. Această glucoză este transformat în grăsime, care se păstrează în continuare în țesutul adipos. Insulina, de care am reușit să te desparți, după două sau trei ore, el folosește toate glucoză, și am ajuns la hipoglicemie, simt nevoia de a mânca.

Astfel, se vor prefera produsele de care indicele glicemic scăzut, și, fiind preferate de zaharuri simple, în măsura în care este posibil. Este recomandat consumul de cereale integrale și alimente bogate în fibre.

Menține greutatea potrivita

Se recomandă de a alege alimente sănătoase și de a fi activi fizic, pentru a preveni excesul de greutate și obezitatea.

Pentru a echilibra raportul de nutrienți

Raportul optim în fluxul de substanțe nutritive este de 65% carbohidrati, 15% proteine și 30% grăsimi.

În plus, dieta trebuie să asigure un număr suficient de substanțe nutritive cum ar fi vitamine și minerale, acizi grași și așa mai departe. Acest lucru ar trebui să fie un proiect individual la nevoile fiecărei persoane, preferințele și stilul de viață.

Nevoie pentru a obține nivelul de lipide din sânge adecvate

Diabeticii asupra metabolismului, sunt una dintre principalele grupuri de risc responsabil pentru bolile cardiovasculare. Prin urmare, ar trebui să încercați să gătească cu un minim de grăsime și de a limita consumul de alimente bogate in grasimi saturate, deoarece acestea cresc nivelul de colesterol în sânge.

Încercați să consumați alimente proaspete și Evitați alimentele procesate

Este de dorit să consume fructe proaspete, cereale sau legume, alimente procesate, ca produse de patiserie industrială, gata preparate, conserve…

Pentru a reduce sau a exclude din dieta ta de cantitatea de alimente cu conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi mezeluri, unt, cremă pentru salate, grăsime de porc, și așa mai departe.

Există de cinci ori pe zi

Proporțiile de masă trebuie să fie mai mică, pentru a face acest lucru, de exemplu, se poate folosi farfurii mai mici.

Menținerea echilibrului glucozei în sânge, ducând de alimentare de zi cu zi, poate fi de patru sau de cinci ori.foto10

Este important de a face mâncarea este întotdeauna în același timp, evitând săriți peste masa de prânz și, urmând un plan de alimentare, tot ce poți.

Mesteca încet.

Să aibă grijă de rinichi

Rinichii sunt, de obicei, un organ afectează diabetici, pentru că el este de a face cu cea mai mare sarcină, atunci când există o lipsă de insulină, prin urmare, că excesul de sodiu poate deveni periculos.

Pentru a găti cu un minim de sare și de a reduce alimentele bogate in sodiu.

Pentru a limita consumul de alimente bogate în zahăr, cum ar fi băuturi cu gust de fructe, carbogazoase, băuturi răcoritoare, ceai sau cafea endulzados cu zahăr…

Limitați consumul de băuturi alcoolice.

Consuma alimente bogate in fibre

Printre ele se evidențiază cereale, ovăz, orez brun și așa mai departe. Alimentele bogate in fibre, incetineste trecerea alimentelor prin stomac și intestine, incetinind absorbtia de carbohidrati.

Practica exercitii fizice

Practica exercitii fizice este o componentă indispensabilă în combinație cu dieta si medicamente. Îmbunătățirea:

  • Sensibilitatea la insulină.
  • Cifrele tensiunii arteriale.
  • Scăderea în greutate.
  • Profilul lipidic.
  • Funcția sistemului cardiovascular.
  • Un sentiment de bunăstare.